φέτα-ψήσιμο-crackers-3746-d111531.jpg

Φωτογραφία από: Ντέιβιντ Μάλοσ

Όλα είναι ραγισμένα μέχρι να είναι

Όταν συναρμολογείτε εξαιρετικά τυριά, θεραπευμένα κρέατα και άλλα συνοδευτικά για την εξάπλωση των ορεκτικά, μην αφήνετε τα κροτσίλια να είναι μια δεύτερη σκέψη. Σίγουρα, μπορείτε να αγοράσετε καλές, αλλά οι σπιτικές εκδόσεις είναι ακόμα καλύτερες (για να μην αναφέρουμε πολύ πιο οικονομικό!). Κάθε μία από αυτές τις τρεις συνταγές χρησιμοποιεί μόνο λίγα συστατικά. Κάνετε μια παρτίδα – ή δύο, ή και τα τρία – και σχηματίζετε τη ζύμη σε κούτσουρα. (Διπλασιάστε τις συνταγές για μια μεγαλύτερη απόλαυση.) Ανακατέψτε τις στην κατάψυξη και κόψτε τους γύρους κάθε φορά που θέλετε να σερβίρετε φρεσκοψημένα κροτίδες με τυρί – ή με δική τους.

Εναποθήκευση: Τυλιγμένο καλά σε πλαστικό, τα κούτσουρα της ζύμης θα κρατηθούν μέχρι 3 μήνες στον καταψύκτη.

φέτα-και-ψήνει-log-crackers-4816-d111531.jpg

Φωτογραφία από: Ντέιβιντ Μάλοσ

Αφήστε την κατεψυγμένη ζύμη να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά για να μαλακώσει λίγο πριν φέσει. Ένα κοφτερό μαχαίρι του σεφ είναι το καλύτερο εργαλείο για να το χρησιμοποιήσετε.

sliceandbake-log-d111531-4833.jpg

Φωτογραφία από: Ντέιβιντ Μάλοσ

Ολόκληρο σιτάρι και σουσάμι

Αυτά τα γλυκά και αλμυρά κράκερ δουλεύουν όμορφα με κρεμώδη τυριά (όπως Brie ή τριπλή κρέμα Kunik, από το Nettle Meadow), καθώς και ηλικιωμένα τυριά όπως Gouda και manchego.

Πάρτε τη συνταγή κροτίδων ολικής αλέσεως και σουσάμι

Cheddar και Gruyère

Μια διπλή δόση αιχμηρών τυριών δημιουργεί εθιστικές κροτίδες που δεν χρειάζονται ακόμη και μια επικάλυψη – αλλά μας αρέσουν με λίγο ζελέ ζελέ ή πάστα κυδωνιών.

Πάρτε τη συνταγή κέδρορας Cheddar-and-Gruyere

Φιγούρα και αμύγδαλο

Τα λιπαρά σύκα είναι γλυκά και χυμώδη – τέλεια στη ζύμη. Αυτά τα κράκερ είναι καλά με μαλακά, ήπια ρίκοτα και πικάντικα μπλε τυριά.

Λάβετε τη συνταγή κροτίδων Fig-and-Almond