Vintage μοτίβα ράψιμο μπορεί να είναι μαγευτική αναβλύσεις σε στυλ ένδυμα των γενεών παρελθόν. Αγαπώ απόλυτα τη νοσταλγία των μοντέλων ραπτικής. Το αγαπημένο μου μέρος για να κάνω ένα έργο από ένα από αυτά τα πρότυπα είναι η δυνατότητα να φέρετε ένα vintage ένδυμα από το παρελθόν πίσω στη ζωή στο ύφασμα της επιλογής μου! Πολλές εταιρείες, όπως η BurdaStyle, προσαρμόζουν ακόμη και τα κλασικά vintage μοτίβα τους στην σύγχρονη τεχνολογία ραπτομηχανών και προσφέρουν τους σε ψηφιακή μορφή. Εικονίζεται εδώ το Vintage Boucle Dress που δημοσιεύθηκε αρχικά στη δεκαετία του ’60.

Για αυτό το έργο, έχετε την επιλογή να εργαστείτε με ένα μοντέλο ραπτικής vintage που γίνεται ψηφιακά ή να ράβετε με τα πραγματικά μοτίβα ιστών του παρελθόντος. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα καταλήξετε με ένα ραμμένο ρούχο που ακτινοβολεί ρετρό στυλ και νεύει στα σχεδιαστικά στοιχεία του παρελθόντος. Μπορεί ακόμη και να βρείτε ανθρώπους που σχολιάζουν ότι το “vintage” ρούχο σας είναι σε τόσο καλή κατάσταση! (Εξαρτάται από το αν θα τους πείτε ότι το κάνατε ή όχι, βέβαια.)

Συμβουλή 1: Μετρήστε το μέγεθος

Vintage πρότυπα ραπτικής τείνουν να έχουν διαφορετικά πρότυπα μεγέθους, πολύ τον τρόπο που πραγματικά vintage ενδύματα σε καταστήματα λιτότητας κάνουν. Επομένως, μην κόβετε και ραμίζετε μόνο ανάλογα με τις διαστάσεις του σχεδίου, επειδή θα είναι πολύ μικρό. Αντ ‘αυτού, βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος θα σας ταιριάζει ή το άτομο για το οποίο το ράβετε και προσαρμόστε ανάλογα τις μετρήσεις. Επίσης, πολλά vintage ράφια δεν φιλοξενούν πολλαπλά μεγέθη, οπότε μόνο ένα μέγεθος έρχεται στο φάκελο. Το καλύτερο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να πάρετε μια καλή εφαρμογή είναι να μετρήσετε φυσικά το μοτίβο με χάρακα ή μεζούρα για να υπολογίσετε τις περιφέρειες του στήθους, της μέσης και του ισχίου.

Vintage_Suit_102015.jpg (skyword:190366)

Ένα μοτίβο Vintage Suit που τυπώθηκε αρχικά στη δεκαετία του ’60,.

Συμβουλή 2: Δώστε προσοχή στο επίδομα ραφής

Τα πρότυπα ραπτικής Vintage είχαν δικαιώματα ραφής που είχαν οριστεί από τον κατασκευαστή μοτίβου. Δεν υπήρχε πρότυπο για το επίδομα ραφής. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά το σχέδιο για να μάθετε πόσο περιθώριο ραφής περιλαμβάνεται. Πίσω την ημέρα, υπήρχε μια σειρά από 3/8 “έως 5/8”, η οποία δεν είναι πολλά. Εάν ράψετε με το λανθασμένο ποσό ραφής, οι ραφές και οι γραμμές στυλ δεν θα ευθυγραμμιστούν, με αποτέλεσμα την προσαρμογή στο ρούχο που δεν προτίθεστε να κάνετε.

Συμβουλή 3: Παράγοντας “Ευκολία”

Σε γενιές παρελθόν, τα ενδύματα ταιριάζουν πιο άνετα στη μέση του σώματος και πιο χαλαρά γύρω από την προτομή, έτσι ώστε η βασική ευκολία επίδομα στο μοτίβο θα μπορούσε να είναι αρκετά λιγότερο ή περισσότερο από τα μοντέρνα ράψιμο πρότυπα. Απλά βεβαιωθείτε ότι μετράτε τα κομμάτια μοτίβων ραψίματος στις μετρήσεις του σώματός σας για να δείτε εάν περιλαμβάνεται αρκετή ή υπερβολική φθορά. Η προτομή θα πρέπει να έχει περίπου 2 1/2 “έως 3” συνολική ευκολία στη φθορά και η μέση θα πρέπει να έχει 1 “για ένα ενδυμασμένο σιλουέτα.

Vintage_Dress_102015.jpg (skyword:190368)

Αυτό το vintage φόρεμα δημοσιεύθηκε αρχικά το 1961, όταν οι χαμηλές πλάτες του καλύμματος ήταν σε στυλ.

Συμβουλή 4: Εντοπισμός του μοτίβου

Τα σχέδια ραπτικής Vintage εκτυπώθηκαν σε πολύ λεπτό ιστό και η ηλικία καθώς και η φθορά του μοτίβου αποδυναμώνουν τον ιστό. Για να διατηρήσετε τα vintage ράφια σας, μην κολλάτε ποτέ τον ιστό στο ύφασμα, καθώς θα μπορούσε να σχίσει. Αντ ‘αυτού, απλά τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί εντοπισμού και ακολουθήστε όλα τα κομμάτια μοτίβο. Αυτό επίσης διευκολύνει την πραγματοποίηση αλλαγών στο μοτίβο, είτε πρόκειται για αλλαγή μεγέθους είτε για προσθήκη θυλάκων!

Συμβουλή 5: Χρησιμοποιήστε τις τεχνικές ραπτικής Vintage

Δεδομένου ότι εργάζεστε με ένα vintage μοτίβο και παράγετε ένα ένδυμα vintage, σκεφτείτε να δοκιμάσετε τις τεχνικές ραψίματος που περιγράφονται στις οδηγίες. Οι αποχετεύσεις στο παρελθόν δεν είχαν τα φανταχτερά ραπτομηχανήματα που έχουμε τώρα, οπότε έπρεπε να εφαρμόζουν διαφορετικά φινιρίσματα στα ρούχα τους. Αγκαλιάζοντας τις παλιές τεχνικές, όπως τα καρφιά των ραπτών και τις δεσμεύσεις προκαταλήψεων, θα δώσετε στο ρούχο σας μια πιο αυθεντική αίσθηση.

Vintage_Blouse_102015.jpg (skyword:190371)

Εικόνα πιο πάνω είναι το μοντέλο της μάρκας Vintage Lace από το 1952!

Πείτε μου: Πού είναι το αγαπημένο σας μέρος για να πάρετε τα μοντέλα ραπτικής; Προτιμάτε τα αναμορφωμένα ψηφιακά ή τα κλασικά ιστικά; Χρησιμοποιείτε επίσης vintage υφάσματα?