flourless-csokoládé-eszpresszó-torta-M226-pörkölt-9780307954343-art-r1.jpg

Fotó: Jonathan Lovekin

Úgy értem, ki tud ellenállni az ilyen csábító, hülye torta? Oké, talán a csokoládé vagy egy dedikált étrend. Lisztmentes, ez a torta tökéletes a húsvéti vagy azok számára, akik nem tudnak fogyasztani a búzát vagy glutént, valamint azok számára, akik egyszerűen szeretik a gazdag, göndör csokoládé ízeket – és nagyon szépen működik, mint egy Valentin-napi desszert is.

Tehát egy liszt nélküli torta – anélkül, hogy még egy nem búzaliszt vagy földimogyoró is állna a liszthez – valóban egy torta? Nos, az osztrákok azt hiszik – gazdag örökségük van a liszttelen tortáknak (próbálja meg ezt). És mi fogadunk, már nem érdekel a definíciók egy ilyen harapás után. Erősen csokoládé, rendkívül gazdag, és ez egy cinch – akár hétvégén is -, de mindenképpen érdemes egy vacsorát vagy különleges ünnepséget. Tényleg, ez egy olyan torta, ami szeretni, felemészteni, újra és újra meghozni.

flourless chocolate cake

Fotó: William Meppem

Ami gazdagá teszi, sok tojás, vaj – és csokoládé. Ügyeljen arra, hogy csúcsminőségű összetevőket használjon; mivel ez a torta olyan kevés összetevővel rendelkezik, hogy minőségi igazán fontos. A módszer egyszerű: a csokoládét és a vajat enyhén megolvasztják, a tojásokat szétválasztják, a fehéreket cukorral tele és fokozatosan hozzáadják. Néhány recept hozzáadásával hozzáadjuk a tojássárgát csokoládéval és vajjal, mások pedig összekeverik őket a vajjal, majd hozzáadják az olvasztott csokoládékeverékhez. A torta mérsékelt vagy alacsony hőmérsékleten süsse meg, hogy megtartsa a finom ízvilágát: A szélek és a teteje ropogós és repedező marad, míg a belső nedves és fodros. Variációk bővelkednek; kedvencünk az, hogy adjunk hozzá egy kis eszpresszópoharat a tésztához a végső mocha tapasztalatért.

Sütjük a Flourless Chocolate Espresso Cake-t

Egyesek szerint annyira gazdag, hogy csak egy kis darabra van szüksége. Szükségem van egy másik szeletre, miközben ezt a javaslatot tartom.

 

Nézze meg, hogyan készítsünk gyors, könnyű és teljesen finom lisztmentes csokoládé tortát: