barna-vaj-folyamat-23-d113086.jpg

Fotó: Stephen Kent Johnson

Minden pillanatban varázslatos trükk. A barna vaj egy egyszerű, egykomponensű mártás, amely képes mindenféle receptet átalakítani. Pár perc múlva a sózatlan vaj mazsolája megolvad, majd elpirul és csikorgatja, és egy mámorítóan illatos, fantasztikusan selymes barna mártással átalakul. Amint a hab elolvad, a tejszilárdság sötétedik, és a tál aljára esik, egy tévedhetetlen illatos aroma kitölti a levegőt, és jó úton haladsz a jobb, merészebb ízű ételekhez. Valószínűleg tésztát vagy tenger gyümölcseit ültették be, de dinamikus mélységet is hozzáad a hollandaise mártáshoz, a csirkemell pite-hez, az alacsonyabb mázas retekhez, sőt a citromos réti süteményhez is. Így tekerje fel ujjait és főzzön! A reggelire, az ebédre, a vacsorára és a desszertre vajat kapunk.

Hogyan készítsünk barna vajat

Kövesse ezt a módszert, felhasználva a recepthez szükséges vajmennyiséget.

 

Aktív / Összesen: 10 perc

 

Olvad el a vajat egy serpenyőben közepes magasra. Amikor forrni kezd, csökkentse a hőt közepes értékre; pároljuk, amíg habos. Folytassa a főzést, alkalmanként kevergetve, és a serpenyő alját lehúzva, amíg a hab nem esik, a vaj vajon aranybarna színű, aromás, és a tejes szilárd anyagok barna foltokká válnak, amelyek az aljára süllyednek, 2-7 percig (az összegetől függően). Vegyük le a tűzről; azonnal helyezze át egy hőálló edénybe, hacsak a recept másként nem jelzi (a vaj felmelegszik, ha forró serpenyőben hagyja).

 

Szerezd meg a receptünket, amely csillag barna vajat

Hagytad túl sokáig a vajat a serpenyőben? Nem probléma! Nézze meg a Kitchen Conundrums szakértőjét, Thomas Joseph-t, aki bemutatja a bolondos módszert az égetett barna vaj rögzítésére.