Dallas Arboretum and Botanical Garden pumpkins

Fotó: Dallas Arborétum és Botanikus Kert

Mit találna, ha úgy döntött, hogy követni fogja a sárga téglaútot? Új ismerősökhöz vezetne, például egy ónból és egy szalmából készült embert? Talán egy ártalmas gyümölcsösbe vezetne, ahol az almafák életre kelnek. Vagy talán valami teljesen másra vezethet: a Dallas Arborétum és a Botanikus Kert, ahol több mint 90 000 sütőtök, squash és tököt fedezhet fel. (Jaj nekem!)

 

Az egyik legnépszerűbb sütőtökfolt az ősz az Arborétumban. Azok, akiket folyamatosan elvarázsolnak a tökök, esik ünnepek, és egy kis őszi varázslat örömmel veszi tudomásul az idei témát: “Pumpkins, Squashes and Gourds, Oh My!” alapuló “Az Óz csodálatos varázslója”.

 

[TULAJDONOS INSPIRATION: 60+ Pumpkin Carving and Decorating Ideas]

Dallas Arboretum and Botanical Garden pumpkins

Fotó: Dallas Arborétum és Botanikus Kert

Ez lesz a Pumpkin Village tizenkettedik esztendeje, és látványos kirakatba esik, mivel egy lenyűgöző 66 hektárra terjed ki. Az idei Arborétum számai is meglepően varázslatosak: 150.000 szezonális virágzás, 90.000 sütőtök, tökök és zsákok a Pumpkin Village-ben, valamint 3000 000 kukorica, 1500 kukoricakeményítő, 900 bála széna, 4 sütőtökház és 3 repülő majmok.

 

Az Arborétumot minden apró részletre tervezték és díszítették, mivel a vendégek “a Pumpkin faluban keresztül haladnak egy tényleges sárga útkereszteződésen, Pecan Grove-on keresztül spirálva, és Dorothy történetének minden történeténél és Oz-földön átélt kalandjaiban sütőtök, squash és tök. “

 

[LEARN: 5 tipp a tök átvételére, amely október végéig tart]

Dallas Arboretum and Botanical Garden pumpkins

Fotó: Dallas Arborétum és Botanikus Kert

A vendégek igénybe vehetik az ismertté vált matricákat, többek között a néni Em’s House, a Munchkinland, a Madárijesztő Kert, a Tin Man és a Gyáva Oroszlán által elvarázsolt erdő, valamint az Emerald City bemutatója a “különböző színű ló” által felvetett kocsit, nem is beszélve a Wicked Witch’s Vár, amely a kastélyfalak utánzó bálvány labirintusát mutatja. A Dallas Arboretum szerint 48 ember és 2296 önkéntes vesz igénybe az őszi bemutatókat (és fenntartja). Tavaly mintegy 325.635 ember látogatott … és az idei részvétel várhatóan még nagyobb lesz.

Dallas Arboretum and Botanical Garden pumpkins

Fotó: Dallas Arborétum és Botanikus Kert

A sütőtökön és a tökön kívül az ünnepségek kiterjednek a különféle gyermekek tevékenységére és a családi fotó lehetőségekre is. Azonban ez az idei téma, amely minden boldogabb, mint egy madárijesztő a kukorica területén. “Látogatóink szeretni fogják a” The Wonderful Wizard of Oz “témát a Pumpkin Village-ben, mivel sokan ezt a történetet ismerik” – mondja Dallas Arboretum Dave Forehand alelnöke. “Tehát az 50 tagú kertészeti csapatunk nagyszerűen megy végbe, hogy létrehozza ezt a” wow “tényezőt.” Az esemény most november 22-ig tart.

 

Valóban nincs helye a Dallas Arborétumnak ősszel.

 

Izgatottnak érzi magát? Tekintse meg, hogyan készítse el a tököt: