kert party

Fotó: Caiaimage / Paul Bradbury / Getty

A tavaszi időjárás még mindig egy kicsit temperamentumos, de érdemes dicsekedni egy kültéri szórakozásra. Egy hosszú tél után belülről kifordulva semmi sem érzi eléggé (és szórakoztatóbbnak), mint egy kültéri délutánt a barátok között. Gondolj a gyepjátékokra, ízletes italokra, ízletes szezonális ételekre és a régóta várt napsütésben lazító vendégekre. Mindenki szereti a kerti partizást, így az ipar legfontosabb eseménytervezõinek egyikét is megragadtuk, hogy tippeket szerezzen a legjobb háztáji bashről most és egész nyáron.

 

Tegye kényelmesebbé a vendégeket

Minden jó párt tervező megmondja, hogy a vendégek kényelmét kell a legfontosabb. Ha összejövetel a nap folyamán van, győződjön meg arról, hogy vannak árnyékos területek és biztosítja a fényvédőt. Ha este van, akkor a citronella gyertyák és a bug spray-k is kötelezőek. Mindy Weiss fél tanácsadója szerint az időjárástól függően mérlegelni kell kézi ventilátorok, esernyők, kendő vagy fűtő lámpák használatát. “A vendégeknek nyugodtnak és kényelmetleneknek kell lenniük az éghajlatra” – mondja. “Győződjön meg róla, hogy megfelelő hozzáférést biztosít a mosdókhoz, a vízhez és egyéb lényeges elemekhez”.

 

[PARTY PLANNER: Kültéri Párt Ötletek a Legszebb Bash dobására]

kert party table setting

Fotó: Sandra Brzezinski

Fókuszban a Tablescape   

Amikor a díszekről van szó, gyönyörű ételkínálat és szabadtéri háttér sokszor csak szüksége van. Jim Denevan, a Field területén kiemelkedő szereplője ritkán díszíti az al freskói találkozókat. “[Az étel teszi] asztalunkhoz egy kaleidoszkópot a színek és a minták, szemben egy egyszerű fehér abrosz,” mondja. Ha egy kicsit el akarod tölteni, a virágok mindig jó ötlet, de győződj meg arról, hogy elég melegek ahhoz, hogy felmelegedjenek a szél és a szél, mint például a kertre permetező rózsák, dáliák vagy bármi, ami trópusi. Tiszta gömböket vagy kavicsokat adjon a vázák aljára, hogy ne csapódjanak le, vagy ne menjenek a cserepes növényekbe vagy a zamagokba. Ettől függetlenül minden díszítést súlyozni kell, és a legjobb, ha nem használnak papírt, hacsak nem szilárdak és nehézek. Seri Kertzner a Little Miss Party Planner-től javasolja a melamin lapokat és edényeket, ruhadarabokat (az IKEA valóban olcsó konyhákat szeret használni a piknikszalvétákhoz) és műanyag, újrafelhasználható poharakat.

 

Fontolja meg a nyílt ülést

Az eseménytervező David Beahm szereti a kültéri felek koktélstílusát, ahol az ételt folyamatosan szolgálják fel, és mindenki láthatja az embereket. “Hozzon létre nappali és koktélterületeket, hogy az emberek kényelmesek legyenek egymással, látogassanak el, és ne csak egyetlen asztalra korlátozódjanak” – javasolja. Weiss egyetért azzal, hogy ha az esemény alkalmi, az ülőhely az út. “Ez lehetővé teszi a vendégek számára, hogy teljes napfényben vagy árnyékban üljenek és összekeverik” – mondja. “Szeretem a hangulatos társalgást is.” Habár a pártja egy konkrét területen van, győződjön meg róla, hogy elegendő székek vannak ahhoz, hogy mindenki üljön, és kis összecsukható asztalokat készítsenek, hogy el lehessék ültetni őket. Ha a párt egy gyepen van, használd ki, és egyszerűen lefektetd a takarókat és a párnákat. “Csak hozza létre egy összecsukható asztalt az ételbüféért” – mondja Kertzner. – Vagy még jobb, hozza a piknikkosárakat és az egész pártot a fűbe!

 

[MUST-HAVES: 10 Essentials a csomagolás egy napra a szabadban]

kert party table setting flowers

Fotó: Janelle Jones

Tálalj egy szezonális menüt  

Ösztönözzön a szezontól. Mindig szép, hogy elkezdjük a pártot egy szeszezett szezonális gyümölcsökkel vagy egy nyári limonádéval, friss mentával vagy levendulával. Ebben a szezonban a nyári mesterséges sörök is vadul népszerűek, mondja Weiss, próbálja ki a területed kedvenceit. Amikor az élelmiszer, szezonálisan és helyben történő vásárlás ideális. “A jó ételnek nem kell költségesnek vagy díszesnek lennie” – mondja Denevan. “Amikor az összetevők frissek és szezonálisak, csak azt szeretnénk, hogy ragyogjanak.” Azt javasolja, hogy álljon meg a helyi gazdálkodók piacán, és kérdezze meg a gyártókat, hogy mi a jó, és hogyan szeretnek előkészíteni a dolgokat. “Szeretnek megosztani a növekvő történeteket” – mondja. “Hogy ez egy új összetevő, vagy egy új módja annak, hogy főzni valamit.”

 

Hozd el a játékokat

A kertes párt tökéletes alkalom arra, hogy kihozza a belső gyermeket. Még akkor is, ha ez egy kölyök-mentes ügy, tegyen egy kis buborékot vagy hula karikát, hogy a vendégek élvezhessék a szórakozást. A gyepjátékok mindig egy nagy hit-kukorica lyuk, a bocce labda és a krokett klasszikusok. Ha nem akarsz játszani egy egész játékcsomaggal, Kertzner azt mondja, hogy ugyanolyan jó, hogy elindítson néhány golyót, hogy dobja el, ha van a helyed, és nem jutnak az étkezés útjába. Ha betonra jár, a járda krémet órákig elfoglalja a gyerekek, akkor is előhúzná a hop scotch játékot mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.

 

Tartsa a dolgokat a Control alatt

A zene kötelező! De győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a helyi hangszedéseit, hogy segítsen meghatározni a lejátszani kívánt zene hangerejét és energiaszintjét, és hogy mennyi későn tartja fenn, mondja Beahm. Ami a tisztítást illeti, győződjön meg arról, hogy az egész éjszaka végéig nem ment. Ha otthon vagytok a párt, állítson be rengeteg szemetesedényt, és tiszta legyen az egész éjszaka. Ha egy parkban vagy egy másik külső helyiségben tartózkodik, győződjön meg róla, hogy rengeteg szemeteszsákot helyez el. A Weiss azt javasolja, hogy kijelöljünk néhány segítőt, mint tisztázni és segíteni, hogy ne maradjon nyomon.

 

Van biztonsági mentési terv

Reméljük, hogy ez egy gyönyörű kék-ég nap a szabadtéri rügyekért, de mindig készen áll készenléti tervre. Soha nem lehet túlságosan felkészülve az esőre, így vagy nagyon sok esernyő áll, sátor vagy alternatív beltéri helyszín könnyen elérhető. “Ne felejtsd el, hogy a nyári viharok veszélyesek lehetnek – ne kockáztassák meg” – figyelmeztet Beahm. Továbbá, ha ez egy szúró, tervezze meg az eseményét este, amikor a dolgok lehűlnek.

 

Tekintse meg, hogyan dobja el a tavaszi kerti partit: