pull-apart-jastog-Rolls-predjela-d111358.jpg

Fotografija: David Malosh

Svaki iskusni domaćin (ili ugostitelj) će vam reći da je dobro organiziran pristup ključ za bacanje nezaboravne zabave – za vas i vaše goste.

Čak i ako imate samo nekoliko prijatelja za zalogaje i piće, plaća se da napravite plan i držite se. Razmislite o tome koliko ćete biti opušteni ako pratite vremensku liniju što je više moguće i nemojte završiti previše dnevnih zadataka.

sir-lopte-predjela-d111358.jpg

Fotografija: David Malosh

Izbornik

 

Odabir hrane može – i trebao bi biti – jedan od najugodnijih dijelova bacanja zabave. Imajte na umu sljedeće:

 

Vrijeme zabave: Sat događaja pomoći će u određivanju vrste hrane, i koliko, za ponudu. Što je ranije party, lakši je hrana.

Broj gostiju: Što manje gostiju, to je manje stavki koje trebate poslužiti. Možete doći s dva ili tri različita startera na zabavi za šest, dok je svečani događaj za 20 poziva na veću raznolikost predjela.

Okusi i teksture: Kada poslužite više jela, razmislite o tome kako će druga jela okusiti zajedno. Spicy hrana je u redu, ali ne želite previše preopteretiti svoje goste. Isto tako, željeli biste nadoknaditi bogatu hranu sa svježom i laganom hranom i razmišljati o mješavini hrskavog i hrskavog, bogatog i kremastog, nježnog i žvakavog – čak i vrućeg i hladnog.

Raspored recepata: Izaberite jela koja se mogu pripremiti, djelomično ili u cijelosti, unaprijed. Također bi trebalo biti lako nadoknaditi. Razmislite o svojoj kuhinji i onome što svaki recept zahtijeva (tako da ne završite s upotrebom svih plamenika odjednom, ili s više limova za pečenje nego što se pećnica može uklopiti).

Osobne postavke: Tečajevi su, ako ste posebno voljeli nešto, vaš entuzijazam će se prelijevati svojim gostima. Trendovi su u redu slijediti tu i tamo, ali nemojte zanemariti privlačnost favorita svih vremena kao što su svinje u deke, loptice od sira ili zlatni,.

luk-maslinovo-tert-0103-d111358-0815.jpg

Fotografija: David Malosh

Vremenska linija

 

Grafikon reda kojim ćete pripremiti određene recepte na početku, kada još ima vremena za ugađanje. Razmislite o dodavanju više jela koja se mogu pripremiti istovremeno (na primjer, jedan na peći i jedan u pećnici).

 

Za svaki recept, započnite s kada će biti poslužen i raditi natrag do današnjeg datuma, napominjući što se može učiniti naprijed, što treba učiniti u posljednjoj minuti i sve između.

Ako postoje komponente za izradu prednosti, zabilježite podatke o pohrani (uključujući spremnike) i kako završiti recept. Obratite posebnu pozornost na smrznute artikle: Neki mogu ići ravno u pećnicu; drugi zahtijevaju odmrzavanje prije kuhanja.

Izradite zasebni raspored za dan događaja, pazeći da razmislite o trošenju vremena na cvijeće, svijeće ili posteljinu, ohlađivanje vina, kao i zagrijavanje bilo čega unaprijed. Nakon što ste se naselili na izborniku i prikupili potrebne posude za posluživanje, pladnjeve i zdjele, stavite bilješku unutar svakog da biste označili što namjeravate poslužiti u njoj.

 

 

Gledajte našeg zamjenika urednika hrane Greg Lofts napraviti tri različita kolača od pite od “Martha Stewart’s Appetizers”, koji su savršeni za zabavu: